Mary Kay i Norden


Hur ser organisationen ut i Sverige? Högst upp på pyramiden i Sverige och Norden är Lesley Ann Wallblom med sitt företag Lesley Cosmetics AB. VD för företaget är Bo Olof Wallblom. Enligt tidningen Expressen GT har hon ingen dålig inkomst av ditt arbete, läs mer här. Hon tillhör under 2008 de fem rikaste kvinnorna med 4,3 miljoner kr i personlig förmögenhet allt för att du har arbetat med att sälja produkter åt henne. Hur mycket tjäna du förra året? Familjen Wallblom tjänar sina egentliga pengar på att lära ut såna här visdomsord, läs här. Men som jag skriver i min bloggförklaring tappar Mary Kay i försäljning när det finns färre antal desperata kvinnor och ett fåtal män att lura.

Den stora skillnaden för dig som svensk eller norsk, danskarna tillåter inte denna typ av nätverksförsäljning, och finländsk konsult är att du får betala mer för dina produkter än i USA eller övriga Europa där Mary Kay har dotterföretag därför att Lesley Cosmetics AB också skall ha betalt. Du betalar med andra ord dubbelt för exakt samma vara och dina kunder vet det. Det är alltså enbart i norden som det finns en auktoriserad distributör istället för ett dotterföretag till Mary Kay. Du säger kanske vad spelar det för roll. Som konsult köper du alltså inte produkterna från Mary Kay utan från en distributör som då tjänar pengar både på försäljningen av produkterna + att Ann själv får en personlig utdelning på allt du säljer. Förutom det tar hon och familjen Wallblom duktigt betalt för att hålla föredrag för ledarna i organisationen.
Tro nu inte att jag har något emot Ann, för det har jag inte, vad jag är kritisk till och vad du också borde vara kritisk till är pyramidspel, som är olagligt i Sverige, även om Mary Kay benämner det som Multi Level Marketing (MLM).

Annonser

2 thoughts on “Mary Kay i Norden

  1. Det är inget pyramidspel! Har du ens kollat på marknadsplanen?? För isåfall hade du sett att alla måste göra samma jobb för sin lön. Du kan inte sitta högst upp o få betalt för vad andra gör… O vilken affär handlar inte in sina produkter från en grossist o sen sätter sitt eget pris?!

  2. Du vet ju inte vad du snackar om. Ann mfl tar inte alls betalt för att föreläsa för ”ledarna” , det övriga du skriver stämmer inte heller. Du vet inget om företaget, håll dig till fakta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s