Är det olagligt att sälja Mary Kay produkter på nätet?


När det gäller myter inom Mary Kay sekten är nog myten om att det är olagligt att sälja utanför nätverket svår att ta död på. Allt som oftast dyker denna fråga upp på diverse forum. Mary Kay har odlat denna myt både hos sina konsulter och bland kunderna.
Frågan uppstår i regel när du som konsult efter ett tag upptäcker att det inte är riktigt lika lätt att sälja produkterna som de påstår på väckelsemötet. Då börjar du kanske tänka att du skall sälja via nätet på t ex Tradera eller Blocket. Det är då problemen börjar. Ett litet frö till ditt uppror är sått.
Men för att svara på frågan om det är olagligt att sälja så säger olika människor olika saker.

  • Juristen säger – Det beror på. Med en mycket lång förklaring som jag inte tar med.
  • Byråkraten säger – Om man betänker produkternas införskaffande och försäljningens företeelse borde det enligt gällande praxis i princip inte vara helt olagligt.
  • Din SD säger – Du kommer att brinna i helvetet om du säljer produkter och inte fortsätter att köpa från det allsmäktiga Lesley Cosmetics AB. Ja, och det är olagligt.

Vem skall du tro på. Tro på detta.

Det är INTE olagligt enligt svensk eller europeisk lag för dig som konsult att sälja dina produkter på valfritt sätt inom Europa.

Även om det nu inte är olagligt innebär det för den skull att Lesley Cosmetics och Mary Kay sekten låter dig vara ifred eller låter bli att terrorisera dig. För det är ingen myt. De tänker inte låta dig göra som du vill. Både i Sverige och i USA stämmer Mary Kay och dess underlydande avhoppade konsulter på löpande band. Jag kommer att i fler artiklar gå närmare in på detaljerna kring myten.

Ha en skön dag,
Tina

Annonser

One thought on “Är det olagligt att sälja Mary Kay produkter på nätet?

  1. om man inte längre är konsult och inte har något som helst att göra med MK-sekten, kan man då bli stämd för att man säljer deras produkter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s