Dual marketing = MLM


Mary Kay hävdar att deras företagsstruktur bygger på ett koncept som de kallar för ”dual marketing”.
De beskriver det som att det skiljer företagsledning från fristående entreprenörer. Denna definition är dock den grundläggande definitionen på en fristående entreprenörer. En fristående entreprenörer är inte anställd av bolaget och får inte några av de fördelarna som en anställd har rätt till.
Den enda definitionen jag kunde hitta på begreppet ”dual marketing” är det samarbete mellan två företag som uppstår när de beslutar att gratis marknadsföra sina produkter tillsammans. Med andra ord är du som konsult en gratis arbetskraft som marknadsför deras produkter.
Det verkar som om begreppet ”dual marketing” infördes av Mary Kay i ett försök att dölja det faktum att företaget är ett Multi Level Marketing företag. MLM ger dåliga vibbar hos de flesta människor och anses av många inom företagsvärlden inte vara ”riktiga företag”.
Men Mary Kay konsulter tjänar pengar inte bara på försäljningen utan också på att värva andra personer i företaget. Mary Kay betalar konsulten en provision baserad på mängden produkter som deras värvningar beställer från företaget..

Låt dig inte luras! Mary Kay är ett Multi Level Marketing företag som använder en trappstegsmodell som sin ersättningsmodell. Det vill säga har du ingen under dig lär du inte tjäna några pengar. Om du mot förmodan tjänar pengar på att sälja produkterna är det bara att gratulera. Du är en duktig försäljare och kan sälja en död häst till ett travstall, eller så har du väldigt givmilda vänner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s