Vad gäller för Mary Kay återförsäljare på Tradera


Jag diskuterade nyligen problemet med en ansvarig på Tradera.
Enligt Tradera fungerade det så att Lesley Cosmetics kontaktar säkerhetsavdelningen på Tradera och anmäler säljares auktioner lite godtyckligt som då stängs ner med motivering att vederbörande inte är legitim återförsäljare. Om du är MK-säljare kan du protestera och få tillbaka dina auktioner och fortsätta att sälja i lugn och ro.

Lesley Cosmetics vet att de flesta kvinnor drar sig för direkta konflikter och att avslöja vad de heter. Sanningen är troligen så att Lesley och Traderas säkerhetsavdelning utlämnar ditt namn ändå så i slutänden spelar det ingen roll. Lesley vet att du säljer på Tradera. De vad du heter vad din familj heter och vad din hund gör i parken. Men i första läget använder sig Lesley Cosmetics sig av en skrämseltaktik. Vilket fungerar på de allra flesta fullt legitima återförsäljare av Mary Kay.

Hur definieras, enligt svensk lag, en legitim återförsäljare för Lesley Cosmetics AB (Mary Kay)? Du är återförsäljare när du har köpt introduktionspaketet och lagt din första beställning ca 5000 kr fattigare. När du har hoppat av och vill avyttra ditt restlager räknas du fortfarande som återförsäljare enligt LC regler och ditt kontrakt i 1 år efter du lagt din sista beställning. Tyvärr är det så att till skillnad från Mary Kay i USA kan du inte återlämna ditt lager till LC när du slutar utan du ÄR tvungen att avyttra det självt. Så stå på dig! Om inte annat har du 1 år på dig efter din sista beställning att sälja produkterna på Tradera och det finns INGET lagligt sätt Lesley Cosmetics AB kan stoppa dig från att göra så. Eller varför inte göra som dina amerikanska kollegor och sälja regelbundet på Tradera.

Märk väl att alla som inte räknas som återförsäljare inte har en chans gentemot Tradera och Lesley Cosmetics att få rätt.

//Anders
Avprogrammerare/Jurist

Annonser

3 thoughts on “Vad gäller för Mary Kay återförsäljare på Tradera

  1. Kämpa på! Jag gillar verkligen er sida. Låt dem inte stänga ner er. Människor måste få veta hur det går till.

  2. Då har jag en fråga – Jag har aldrig varit involverad med Mary Kay, vare sig som återförsäljare eller enkel kund. Och för ett tag sedan så fick jag ett MK-läppstift i present. Då jag varken är förtjust i färg eller produkt så vill jag bli av med denna produkt – är det alltså så att jag inte får sälja läppstiftet? För det låter ju helt… absurt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s