Om pyramidens topp

I USA har Mary Kay organisationen börjat att tappa greppet om sina konsulter och därmed marknaden. Vi kan se att också Lesley Cosmetics AB tappar försäljning här. Orsaken till detta kan spåras till bl a att ekonomin sakta blir bättre och fler får riktiga arbeten och att en stor del av konsulterna struntar i att leva enligt sektens regler. Detta gör att kampen om att behålla marknaden dvs konsulterna hårdnar och allt fler juridiska processor och hot förekommer. På den här bloggen kommer jag att sakta men säkert exponera sanningen om organisationer som Mary Kay och den svenska motsvarigheten Lesley Cosmetics AB i Göteborg gör sitt bästa för att stoppa. Mary Kay och liknande MLM företag är uppbyggda enligt pyramidspelens grundstruktur och den ekonomiska makten vidmakthålls genom den sektliknande religiösa uppbyggnaden.

Tips om litteratur om sekter kommer att publiceras. Har du hamnat i situationen att din familj och vänner är medlemmar och du behöver hjälp och stöd att ta dig ur kan du kontakta mig för tips om hjälp.De psykologiska och ekonomiska aspekterna kommer jag också att ta upp. Behöver du ekonomisk hjälp och tips skall du läsa bloggen.

Jag kallar bloggen för Pyramidens Topp därför det är just det det handlar om vem som lyckas med att nå pyramidens topp. I Sverige är det Lesley Ann Wallblom och hennes familj som sitter på pyramidens topp men hon är långt från toppen internationellt. Tekniskt sett är hon en National Sales Director. Lesley Cosmetics är alltså inte Mary Kay dotterföretag utan enbart en återförsäljare i Sverige. Det är Mary Kay Ash son Richard som sedan 1987 är på toppen av pyramiden.

Jag kommer att reda ut hur pengarna fördelas och hur ledare och sekten får sina pengar. Till min hjälp har jag kontakter inom organisationen och tidigare forskning. Jag behöver din hjälp! Har du erfarenheter av Mary Kay eller MLM företag kontakta mig och berätta din historia och ge din syn på saken.

Notera att detta är inte avsett som ett angrepp mot de miljoner strävsamma och hårt arbetande konsulter som finns där ute. Ni gör ett enormt jobb för väldigt liten ersättning. Tänk på att det krävs hundra stycken av er för att en skall lyckas och få lön från organisationen. Vi skall heller inte diskutera produkternas kvalitet eller pris eftersom de troligen är varken bättre eller sämre än andra motsvariga produkter och det vimlar av liknande produkter.

Ha det bra så länge

Eva Maria Andersson
f.d. medlem i Mary Kay

Annonser
1 kommentar

One thought on “Om pyramidens topp

  1. Bra att någon vågar ta upp detta så att fler förstår vad företaget är i grund och botten!! Ska skriva om dem med, kommer ta lite av din info men självklart länka till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s